Vill du vara funktionär på Hexis? Ansök här!

CS:GO

Csgo2

Counter Strike: Global Offensive

5v5 Turnering i Counter Strike, ett av världens största spel inom E-sporten genom tiderna.
Hexis kommer eventuellt kunna erbjuda egna servrar att spela på, om detta inte erbjuds måste varje enskilt lag ha en server att kunna spela matcher på.
Anmälan sker på plats.

Vi vill att alla ska känna sig välkomna i våra turneringar och de är därför framtagna för att skapa en trygg atmosfär. Olämpligt beteende bestraffas omedelbart genom diskvalificering och i värsta fall blir man utkastad.

Priser

1:a 2500 kr
2:a 1500 kr
3:e 500 kr + 5 st Zoink Zombie Vikings spelkoder

5v5

Counter Strike: Global Offensive

Valve

Regler

Spelspecifika regler

1. Alla matcher är best of 1 utom finalen som spelas best of 3.
2. Att utnyttja eventuella buggar under spelets gång kan leda till omedelbar diskning eller rundavdrag. Rapportera buggar omedelbart. Admin förbehåller sig rätten att avgöra hur vida en bugg utnyttjas och om straff är lämpligt.
3. Netgraph är tillåtet
4. Flashboost ej tillåtet
5. Samtliga granater är tillåtna, även molotov.
6. Allt form av fusk är förbjudet. Till fusk räknas bland annat colored models wallhack, aimbot, no-recoil, no-flash and sound changes.
7. Vid fusköverträdelse eller avstängning för fusk-bannat konto, i pågående turnering, straffas även lagmedlemmar i rostern för medhjälp till osportsligt spel
8. In-Game coach är tillåtet
9. Admins har alltid tillåtelse att gå in på en spelserver under en match

Tillåtna Maps

de_dust2, de_mirage, de_nuke, de_cbble, de_train, de_overpass, de_cache

Val av karta

OBS! Lag 1 det övre laget i bracket i en matching, och Lag 2 är det undre laget.

Vid Best of 1

1. Lag 1 bannar en karta
2. Lag 2 bannar två kartor
3. Lag 1 bannar två kartor
4. Lag 2 bannar en karta
5. Den sista kartan som är kvar spelas

Vid Best of 3

1. Lag 1 Bannar en karta.
2. Lag 2 Bannar en karta
3. Lag 1 Väljer första kartan som spelas
4. Lag 2 Väljer andra karten som spelas
5. Lag 1 bannar en karta
6. Lag 2 bannar en karta
7. Den sista kartan som är kvar väljs till eventuell match 3.

Varje lag måste:

1. Ha minst fem spelare i sitt lag som har datorplats på Hexis
2. Spela in ett komplett demo från varje spelare under varje match den spelar i.
3. Ingen spelare i laget får ha VAC, Overwatch, ESL eller FACEIT-bans i CS:GO som är inom de senaste 2 åren. Om ett lag spelar med en sådan spelare så diskvalificeras laget.
4. Godkänna serverns skick innan de uppger att de är redo. Det innefattar bland annat ping, val av map och inställningar. Genom att säga att ett lag är redo så godkänner de därmed serverns skick
5. Ett lag får använda max två standins för en match. För att få ställa upp som standin måste spelaren vara på plats på evenemanget

Under matchen

6. Vid start av varje karta körs en knivrunda. Vinnaren av knivrundan bestämmer vilken sida de börjar på.
7. Man har som lag möjlighet att pausa max 10 minuter under en match oavsett händelse. (Även s.k. timeout)
8. Det är endast tillåtet att pausa en match under freezetime. (rcon mp_pause_match/mp_unpause_match)
9. Vid enstaka spelares datorkrasch mitt under en match skall då spelet pausas i början av nästa runda. 2 minuter tilldelas till denne för återanslutning, när spelaren är åter kommer matchen att fortsätta. Denna tid räknas bort från lagets totala paustid. Startmoney bedöms vid varje unikt tillfälle beroende på lagets ekonomi. (rcon mp_startmoney <800-16000>)
10. Om en match plötsligt avbryts, av exempelvis en serverkrasch, inom de första 4 rundorna så ska matchen startas om. Om avbrotten sker efter det så ska matchen fortsätta med samma ställning som vid avbrottet, med mp_startmoney 5000 för resterande rundor av halvleken.

Overtime

Overtime spelas Mr 3 dvs 3 rundor som T och 3 rundor som CT, Startmoney är 10k.
Lagen börjar overtimen på den sida de slutade på. T.ex. om man slutade matchen som terrorist så bröjar laget som terrorist i overtime.

Reservation för ändringar

Hexis reserverar sig rätten att bedöma situationer som inte täcks av regelverket på plats utefter bästa möjliga förmåga,
och även att förtydliga, ändra eller ta bort regler när situationen kräver det.

Reglerna är till viss del lånade från keita

Aktiviteter

Aktivitetsområde

Vill du testa på e-sport, gå in i en VR-värld eller kanske bada i ett bollhav? Då är Hexis helt fria aktivitetsområde något för dig! Inträdet till aktivitetsområdet är alltså helt gratis, även för de som inte har biljett till LANet. Området är till för att ge alla möjligheten att testa på saker man kanske inte kan göra hemma så som Virtual Reality men också för att alla ska kunna ta del av den härliga LAN-känslan.

Artemis

Artemis är en intensiv rymdskeppssimulator där du och dina vänner tillsammans kontrollerar ett fullfjädrat skepp i den stora rymden. Någon håller koll på sköldarna, någon annan kanonerna, en tredje sitter med styrspakarna. Spelet handlar om att kunna sammarbeta och kommunicera(skrika). läs mer om Artemis här

Paint tävling

Visa dina kreativa skills i en tävling där allt är tillåtet, bara det utförs i programmet MS Paint. Priset är en magnifik Bob Ross t-shirt. Borsta av penseln och börja skapa lyckliga små misstag. Mer info om tävlingen kommer ni få på evenemanget.

Achtung, die Kurve!

Visa dina kreativa skills i en tävling där allt är tillåtet, bara det utförs i programmet MS Paint. Priset är en magnifik Bob Ross t-shirt. Borsta av penseln och börja skapa lyckliga små misstag. Mer info om tävlingen kommer ni få på evenemanget.

Huvudsponsor


Samarbeten