Vill du vara funktionär på Hexis? Ansök här!

=

Sovsalar och packlista

Sovsalar

Delar av sovsalarna finns tillgängliga dygnet runt och där kan man i godan ro kan ladda batterierna inför nästa kvälls spelande. Sömn är något som är väldigt viktigt och vi uppmuntrar alla deltagare att sova ordentligt, allt blir så mycket roligare då! Även om vi erbjuder sovsalar så kan det också vara skönt att sova hemma i sin egen säng.

FAQ

Hur hittar jag dit?

Adress: Krutvägen 2-4, 415 28 Göteborg

Spårvagnshållplatsen “Kviberg” ligger nära. Från centralstationen tar man 11an eller 7an mot Bergsjön, se västrafik.se eller deras app reseplaneraren för relevanta tidtabeller!

Vad kostar en biljett?

400 kr

Var kan jag köpa biljetter?

Klicka på knappen längst upp till höger.

Hur lång internetkabel behöver jag?

ca. 10 m

Kommer ni ha turnering i X?

Vi kommer ha turneringar i Counter Strike: Global Offensive, League of Legends, Rocket League, HearthStone och Overwatch. All information kring turneringarna hittas under turneringar Mindre och mer spontana turneringar kommer självklart också arrangeras.

Vad ska jag ta med mig?

Vi har sammanställt en liten packlista här bredvid!

Vad finns det för mat att äta under arrangemanget?

I arenan finns en restaurang där man kan köpa både frukost, lunch och middag. Runt omkring finns även pizzerior och annan snabbmat. Centrum erbjuder mycket annat och ligger bara 10 min bort med spårvagn.

Var får jag röka?

Utanför entren, det är absolut förbjudet att röka inomhus

Finns det ett Wi-Fi tillgängligt?

Ja, sladd rekommenderas dock

Kan jag ta med konsol?

Självklart! Man kan ta med allt som kan spelas på, sålänge det rymms på din plats. (om du vill ta med din arkadmaskin, snacka med oss innan)

Kan jag använda min egen stol/kontorsstol?

Ja. Vi erbjuder enklare stolar men det är tillåtet att ta med sig en egen kontorsstol/gamingstol.

Packlista

  • Skärm
  • Dator
  • Kablage (skärmkabel, strömkablar)
  • Nätverkskabel, ca 10 m
  • Headset, tangentbord, mus, musmatta
  • Egen stol (finns på plats men inte så bekväma)
  • Sovsaker (liggunderlag/madrass, kudde, sovsäck etc.)
  • Hygienartiklar (tandborste, handduk)
  • Pengar


För Föräldrar

Vad är ett LAN?

Ordet LAN betyder Local Area Network men brukar ofta användas för denna typen av arrangemang. Grundtanken är att flera personer tar med sig datorer eller annan konsol, kopplar upp dem på ett befintligt nätverk börjar spela med varandra. Utöver detta kommer det arrangeras turneringar, föreläsningar och andra aktiviteter.

Vad är Hexis?

Hexis är ett nytt arrangemang i Göteborg som lägger stort fokus på att alla ska känna sig välkomna, trygga och delaktiga. Spelkulturen har länge haft problem med att anonymiteten ger användarna friheten att skriva och säga vad de vill utan konsekvenser. Med Hexis vill vi ändra på detta.

Vi har ingen övre eller undre åldersgräns och även om vi alltid kommer försöka se till våra deltagares bästa så kan vi givetvis inte ta något ansvar för någon deltagarnas hälsa eller dess utrustning.

På Hexis kommer det arrangeras turneringar i olika spel, möjlighet att spela spel tillsammans med nya kompisar, sovplats i särskilda sovsalar, scentävlingar, brädspelshörnor, tvspelshörnor och mycket, mycket mer.

Varför ska jag låta mitt barn åka på Hexis?

Eftersom du är här så är ditt barn antagligen väldigt intresserad av datorspel, esport eller datorspelskultur.

Vi tror att det är bra att få uppleva den sociala aspekten av datorspelande. Att unga får engagera sig i ett utvecklande fritidsintresse är alltid bra. Alla behöver ett socialt sammanhang för att kunna utvecklas som person. Istället för att sitta hemma och spela ger vid ditt barn för en ringa kostnad en möjlighet att träffa andra som är intresserade av samma sak samt att knyta vänskapsband med likasinnade. Dessa vet vi av personlig erfarenhet kan hålla väldigt länge.

Vilka är vi som arrangerar Hexis?

Vi är en förening precis som en fotbollsförening, handbollsförening, fäktningsklubb eller scoutkår, fast vi jobbar för att främja LAN och esport. Föreningen heter Pink Orange och grundades med syftet att driva Hexis.

Hur kan jag få reda på mer?

Om du är intresserad av att veta mer om vad LAN är, vill att vi ska komma och prata på ett föräldramöte eller bara vill ha svar på en fråga; maila då hej@pinkorange.se.


Huvudsponsor


Samarbeten