Vill du vara funktionär på Hexis? Ansök här!

=

Art Nation på invigningen av Hexis

25 January

Till invigningen av Hexis kommer högaktuella Art Nation spela. Art Nation som på kort tid blivit en av sveriges musikexporter inom rockmusik. De skrev och framförde Gothia Cups VM låt i somras! Senaste spelningen gjorde de på Friends Arena 21/1-17 och är bokade till Sweden Rock Festival. De har även agerat support till b.la. Europe, Måns Zelmerlöw, Twisted Sisters, The Sounds m.fl.
http://www.artnationswe.com/
Boka din biljett på www.kippu.events/e/hexis

Hexis Press release

25 January

Äntligen får Göteborg sitt nya stora e-spelsevenemang. LAN och aktivitetsområde under ett och samma tak. Hexis erbjuder gratis föreläsningar, workshops och prova-på-verksamhet, allt i samarbete med Göteborgs Stad, Prioritet Serneke Arena och Respect All Compete. Pink Orange presenterar därför ett e-spelsevenemang som respekterar mera.

Helgen den 31/3-2/4 - 2017 slår portarna upp till Hexis, där alla är välkomna, proffs, entusiaster likväl som nyfikna nybörjare.

Hexis blir Göteborg och Västsveriges största e-spelsevenemang med över 700 LAN-platser sedan Dreamhack var här 2009. För deltagarna kommer e-sportsturneringar i diverse spel utlovas, se mer nedan. Vid sidan av det man traditionellt förknippar med LAN och e-spelsevenemang kommer Hexis även erbjuda ett aktivitetsområde med prova-på aktiviteter, spelhörnor, föreläsningar och mycket mer.

Aktivitetsområdet kommer att vara öppet för allmänheten & deltagarna och är helt gratis, där vill Hexis & Respect All Compete bjuda in föräldrar och anhöriga till deltagarna såväl som den nyfikne förbipasseraren. Aktiviteterna är allt från prova-på-verksamhet till spelhörnor i konsol och brädspel. Där finns också föreläsningar och möjlighet att diskutera problemen med det som spelkulturen länge har tampats med; att anonymiteten ger användarna friheten att skriva och säga vad de vill utan konsekvenser. Hexis önskar ändra på detta. Därför läggs stort fokus på att alla ska känna sig välkomna, trygga och delaktiga.

Evenemanget äger rum i nybyggda Prioritet Serneke Arena, där sovsalar i form av klassrum ingår i biljettpriset. Det finns också möjlighet att hyra rum på arenans egna hotell.

“Jag tycker att det är väldigt kul att skapa något nytänkande kring delaktighet och gemenskap, som LAN-kulturen trots allt grundar sig i. Att vi dessutom har en stor lokal som Prioritet Serneke Arena är väldigt häftigt” säger Kevin Hoogendijk, infrastruktursansvarig för Hexis.

Till invigningen kommer högaktuella Art Nation spela. Art Nation som på kort tid blivit en av sveriges musikexporter inom rockmusik. De skrev och framförde Gothia Cups VM låt i somras! Senaste spelningen gjorde de på Friends Arena 21/1-17 och är bokade till Sweden Rock Festival. De har även agerat support till b.la. Europe, Måns Zelmerlöw, Twisted Sisters, The Sounds m.fl.

I samband med Svenska e-sportförbundets ansökan till Riksidrottsförbundet, om att få e-sporten erkänd som en “riktig” sport så erbjuder Hexis turneringar i diverse e-sporter. Hexis har valt att satsa på att ha turneringar med schyssta priser i följande spel; CS:GO, Hearthstone, Overwatch, Rocket League och League of Legends.

På frågan; Varför kommer du delta på Hexis 2017?
Roligt med ett LAN som har andra aktiviteter utöver de många e-sportsturneringar de också erbjuder, typ ett ‘hangaroundområde’ där man kan spela brädspel eller göra annat kul om man nu tröttnar på dataspel - säger William Jukic, 15 år.

En platsbiljett kostar 400kr/st och gäller hela helgen. Biljetterna distribueras via Kippu (https://kippu.events/e/hexis) och är helt elektroniska.

Max Horttanainen, projektledare Hexis
max@pinkorange.se
+46 (0)73 091 07 17

Rocket League 2v2-turnering

23 January

Nu taggar vi till ordentligt! För alla Rocket League fantaster; här kommer något för er! Hexis anordnar turnering i 2v2 format, fixa din och lagkamratens biljett redan nu så ni inte missar chansen!
Klicka här för att se videon

Drivna personer till Göteborgs nya spelevent, Hexis, sökes!

19 September

Denna efterlysning är till för alla som vill skapa något fantastiskt för ungdomar i Göteborg. Är du ungdom, driven och vill skapa ett arrangemang för 700 personer i Göteborg så fortsätt läs.

Projektgruppen till Göteborgs nya e-spelsarrangemang, Hexis, söker folk till sin planeringsgrupp.

Kvalifikationer:

  • Driven och en vilja att göra ett fantastiskt arrangemang för ungdomar i Göteborg
  • Ett brinnande intresse för projekt

Detta är en öppen ansökan till alla våra befintliga arbetsgrupper; infrastruktur, Media och PR, aktiviteter. Dock har vi en högre efterfrågan efter dig som vill syssla med ekonomi, biljettförsäljning, volontärkoordinering samt schemaläggning.

Med Hexis ska vi ge alla möjligheten att ta del av e-spelsvärlden och ge alla en möjlighet att uttrycka sin spelhobby. Eventet kommer förändra spelvärlden till en tryggare plats för alla. E-sport och datorspelande är det snabbast växande sport- och kulturfenomenet i världen. E-sporten har dock haft en hel del uppförsbackar och motgångar i form av fördomar, dålig stämning och okunskap. Detta vill vi med Hexis ändra på och visa att e-sporten är så mycket mer än en mörk källare och mängder av läsk.

Du kommer att tillhöra en grupp om 7 personer som skall planera och genomföra arrangemanget under våren 2017.

Arbetet är helt ideellt, men kommer att ge dig mängder med erfarenheter och nya bekantskaper.

Ansök nu och här: http://bit.ly/ansok-h
Kontakt: max.horttanainen@newgame.se

Samarbetspartner - Näringslivsgruppen, Göteborg & Co

01 July

Vi är stolta över att kunna presentera ännu en av våra samarbetspartners - Näringslivsgruppen, Göteborg & Co. Näringslivsgruppen (NLG) bidrar till att utveckla Göteborg till en av Europas mest attraktiva storstadsregioner och arbetar med projekt och satsningar inom näringsliv, kunskap, evenemang och kultur. Några exempel på satsningar från Näringslivsgruppen är Ung Företagsamhet, Vetenskapsfestivalen och Göteborgs Kulturkalas. Mer info hittar ni på http://goteborgco.se/destinationen-goteborg/naringslivsgruppen/

Hexis <3 Pride

10 June

Alla är lika mycket värda.
Alla har rätt att vara den man vill vara.
Alla är välkomna till Hexis.

Hexis!

06 June

Med grundtanken “alla ska med” sträcker sig Hexis till alla med en hobby inom spel, men också de som är nyfikna på att lära sig mer! Ett högkvalitativt spelarrangemang där inkludering är nyckeln, fyllt av awesomeness!

Huvudsponsor


Samarbeten